Yin, Yang en Jung van Yvonne Gilissen

 

 

 

Op 6 en 7 oktober 2007 speelde Forento de korte komedie “Yin, Yang en Jung” van Yvonne Gillissen. De voorstelling werd gespeeld in de Plaats te Bakkum. Na een kopje koffie of thee konden de bezoekers gaan zitten. Onder de droevige klanken van Bløfs troosteloze muziek kwam het toneelstuk tot leven. Rick (Rob Heldens) liet zien, dat het niet goed met hem ging. Eerst probeerde zijn vriendin Joyce (gespeeld door Annemieke Kwanten) hem te troosten. Maar elke goedbedoelde raad maakte zijn ergernis en ongenoegen groter. Zijn vriend Simon (Gosse Zoet) kwam nog langs, en bijna werd het nog gezellig. Maar als Simon en Joyce het samen gezellig hebben, voelt Rick zich buitengesloten. An maar drastische middelen ingezet om de aandacht te trekken. Onder dreiging van zelfmoord dwingt Rick zijn vrienden (weer) naar zijn problemen te luisteren. Als Joyce en Simon een kritisch geluid laten horen, gaat Rick helemaal uit zijn dak. Hij jaagt door zijn gedrag zijn vrienden het huis uit en blijft alleen achter.

 

 

 

 

 

Na zoveel ellende en chagrijn heeft het publiek het drankje achteraf hard nodig. “Ik had hem allang van het balkon afgegooid” was een veelgehoord commentaar. Maar toch was het een leuke voorstelling. Het publiek genoot van het spel.

 

Op zaterdagavond was ook de schrijfster van het stuk, Yvonne Gillissen, aanwezig. Haar reactie op het stuk kun je hier lezen.

 

 

 

 

 

terug naar de homepage