24 mei en 7 juni 2015

Wij Kamperen!

Wat is er heerlijker dan de camping: het leven in de vrije natuur, de hele dag in de buitenlucht, met mensen die ook van de natuur houden, de gezellige activiteiten voor de kinderen, het gestuntel van de buren met hun tent. Het gestuntel met die tent, overal die schreeuwende kinderen, de rijen voor de washokjes, die vreselijke mensen van de overkant met hun barbecuewalmen, de drukte bij de toiletten en die vreselijke man van de receptie, je zou er niet dood willen worden gevonden. Het camping-leven, je probeert aan de problemen van het dagelijkse leven te ontsnappen, maar je neemt ze met je mee en zonder warm en koud stromend water worden ze alleen maar groter

Toneelgroep Forento laat u een “gewone” dag op een “gewone” camping meebeleven, zodat u weer weet hoe bijzonder dat leven is en u uw mooiste dromen en ergste nachtmerries voor de komende zomer weer bevestigd ziet. Heleen van Wiechen maakt voor ons een vrolijke, levendige buitenvoorstelling, met een bijzondere bijdrage aan het geheel van de Forento-kids. Een dik uur genieten voor alle leeftijden.

De gasten op de camping zijn Elly (Anneloes de Beer), Erwin (Davy Noort), Tina (Sandra Noordover), Hannelore (Janny Nuyten/MarieLouise Middelhoff) en Ben (Rob Heldens). Activiteitenbegeleidster Linda (NaomieVerdonk/Kim Louman) is helemaal thuis op de camping. En door een foutje van Jos (waar is Jos??) komt ook de hele kinderclub op de camping terecht: Teuntje, Stijn, Saar, Daan, Karel, Annabel, Rens, Merle, Daantje,Thomas, Maurits en Joep. 

Op tweede pinksterdag speelden we de voorstelling twee maal in de Hof van Kijk Uit in de duinen van Castricum. Op zondag 7 juni speelden we in de Kasteeltuin van Slot Assumburg, te Heemskerk (de tuin is gelegen achter kasteel Assumburg).
Premiere 24 mei 2015Hof van Kijk Uit

We speelden deze buitenvoorstelling voor het eerst op Eerste Pinksterdag, 24 mei, om 15.00 en 19.00 in de Hof van Kijk Uit te Castricum . Een stralend zonnige dag. Vanaf half drie stroomden de bezoekers toe, totdat rond drieŽn alle plaatsen bezet waren en daaromheen veel mensen nog stonden en zaten in het gras. Zoveel enthousiaste bezoekers maakten het ons makkelijk om vol enthousiasme het campingleven vorm te geven. Davy was als Edwin de eerste bezoeker op de camping, de andere bezoekers arriveerden als snel en het verhaal kreeg zijn beloop. Dat werd nog levendiger toen ook de Forento-Kids het speelvlak betraden. Om 16:00 was er een daverend applaus, waarna het nog lang gezellig druk was op het terras. Klik op onderstande foto's voor nog meer plaatjes van de voorstelling.


's Avonds om zeven uur was de tweede voorstelling. Rond zevenen enige paniek: de buitenrader voorspelde, dat vanaf ongeveer half acht een regenfront kon paseren. Niet spelen was geen optie meer. Maar voor alle zekerheid toch de partytent van Kijk Uit opgezet. Het was, zoals verwacht, watminder druk , vrijwel alle bezoekers pasten onder de luifel. Onze zorgen bleken onterecht: het was heerlijk zacht weer tijdens de voorstelling, de luifel en de wolken hielden de warmte van de dag nog wat vast. Opnieuw speelden we voluit, met nu vooral de vogels om te overstemmen. En met het applaus vielen de eerste regendruppels. Zodat zoals het hoort met kamperen de tenten toch nog nat moesten worden ingepakt, maar dat hoort ook bij kamperen. Klik hier voor de recensie die in het Noord-Hollands Dagblad is verschenen.

      Terug naar de startpagina