Forento speelt “Tussen Ons”

 

Zaterdagavond de 9e oktober heeft de Amateurtoneelgroep Forento uit Castricum met succes het toneelstuk “ Tussen Ons” ten tonele gebracht. Onder leiding van regisseur Rene de Wit is er de afgelopen periode hard gewerkt om het stuk , geschreven door de auteur Alan Ayckbourn, in te studeren.

Een week nadat Forento het kinderstuk “de Grote Groezel”  speelde, was het nu tijd voor het volwassenstuk.


Op het nieuwe podium in het multifunctionele Centrum Geesterhaghe werd in vier bedrijven de onderlinge relaties tussen twee echtparen en een inwonende moeder belicht. De hoofdpersoon Guus,  met overtuiging gespeeld door  Rob Heldens, gaat alle problemen in zijn dagelijks bestaan uit de weg en trekt zich terug in de intimiteit van zijn knutselhok/ garage. Zijn nerveuze echtgenote Vera, breekbaar neergezet door Mariska van Oel, snakt naar aandacht, warmte en liefde, maar Guus kan deze niet bieden. Het andere echtpaar, bestaand uit  een wat sombere gelaten oudere Nico en de sarcastische en naar erkenning hunkerende Joyce, zoekt steun en vertrouwen bij Guus en Vera. Helaas kunnen zij geen van allen voldoende steun bieden aan elkaar en lijkt er voor allen onder de oppervlakkigheid van elkaars gezelschap veel eenzaamheid schuil te gaan. Als Guus dan ook nog geen keuze kan maken tussen de liefde voor zijn inwonende dominante moeder Liesbeth en zijn vrouw Vera, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een boeiende avond.

De karakterrollen zijn zaterdag duidelijk en intrigerend neergezet door de spelers van Forento. Naast de eerder genoemde Heldens en van Oel was er een mooie rol voor de ingetogen spelende Gosse Zoet.  Margriet Katoen blonk uit in de dominante en felle rol van Joyce, terwijl Marie Louise Middelhoff sterk de ouder wordende en eenzame moeder vertolkte.

Veel aandacht werd er besteed aan de rekwisieten en aan het toneel, wat de zaal in Geesterhaghe deed omtoveren in de intieme garage waarin Guus zijn rust zocht. Op deze zaterdagavond speelde de concurrentie tussen de altijd populaire Bakkumse kermis en het gelijktijdig uitzenden van de voetbalinterland Macedonie-Nederland, Forento parten. De zaal was goed gevuld, maar helaas niet uitverkocht. Het publiek genoot evenwel erg op deze herfstachtige oktoberavond van mooi en herkenbaar toneel.