Herrie in de Pietenkeuken

Forento en Pancratius


Enthousiast leefden de kinderen weer mee met de avonturen van leerling-Piet Sientje, Juffie, de Bakpiet, grote Piet en de Pietjes. Natuurlijk kwam alles weer goed en gingen de kinderen n een leuke middag weer opgewonden, maar ook tevreden, weer naar huis.


Het verhaal?
Wie_en_wat?

Waar, wanneer en Hoe?

Het verhaal


  
     

Het is druk bij de zwarte pietjes. Zo druk dat zij nog bezig zijn om schoenen te vullen als het eigenlijk al ochtend is. Grote Piet heeft te weinig personeel. Het is te laat om nog pietjes van de pietenschool uit Spanje te laten komen.

Sientje denkt dat zij wel kan helpen en grote piet is daar heel blij mee. Maar daar denken de pietjes anders over. Zij moeten Sientje van alles leren en daar werken ze niet zo erg aan mee. Liever gezegd, ze werken er helemaal niet aan mee. Maar Sientje laat zich niet uit het veld slaan. Zij wil een echte piet worden en doorstaat alle proeven van bekwaamheid met vlag en wimpel. Alleen zingen kan ze niet zo goed. Zij oefent met de kinderen in de zaal maar het lukt steeds niet. Bakpiet wil haar wel helpen maar hij heeft het ook druk. Hoe kan het nu dat zijn pepernoten ineens zo vies smaken? Hij snapt er helemaal niets van. En wie is toch die duistere figuur die steeds binnensluipt en wat doet hij of zij bij de pepernotenmachine?Wie en wat
Het stuk is dit jaar geschreven door Linda Ruiz Karsens. Zij speelt al enige jaren mee in het pietenspektakel en heeft haar droom van vroeger om later zwarte piet te worden, in het verhaal laten uitkomen.
Spelers:     Sandra Noordover, Sandro Swen, Inge Vermorken, Marloes Veger, Maaike Kersens, en Linda Ruiz Karsens

Decor:         de mannen van Pacratius

Regie:          Marie Louise Middelhoff

Kleding:         Ook deze voorstelling is weer aangekleed door:

Greet Verkleedt


Waar en wanneer

Hieronder lees je waar en wanneer de voorstellingen zijn gespeeld.

Datum Tijd Plaats
Zaterdag 24 november
Castricum voor de Personeelsvereniging van de gemeente Castricum
Zondag 25 november 10:30 Beverwijk LUA
Zondag 25 november 15:00 Castricum Geesterhage
zaterdag 1 december 10.30 Uitgeest De Zwaan
Zaterdag 1 december 15.00 Heiloo De Beun
Zondag 2 december 14:00 Limmen De Burgerij
Terug naar de Homepage