Piet op het dak.

Forento en Panratius

De toneelgroepen  Pancratius en Forento uit Castricum spelen ieder jaar kort voor Sinterklaas een nieuwe voorstelling over de de avonturen van de Zwarte Pietjes. Een vrolijke voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Ook dit jaar waren de voorstellingen een groot succes.


 

Het verhaal

Wie en Wat

Wanneer, waar was hetHet verhaal

s Nachts sluipen de pieten over de daken om cadeautjes rond te brengen bij kinderen die een echte schoorsteen hebben. Het is al bijna licht als twee kinderen uit het dorp een piet op het dak zien zitten. Wat zou hij daar doen? Zit hij daar voor zijn plezier? Zit ie vast? Of doet hij aan schoorsteenzitten? De politie, de brandweer, de radio en de tv, iedereen komt kijken. Niemand weet het en dat is maar goed ook. Zwarte piet is namelijk vast blijven zitten in de schoorsteen omdat hij te dik is. Hij heeft veel te veel gegeten. Hij jammert wat af daar boven. Gelukkig krijgt hij al gauw gezelschap van een oma die hem vanuit haar dakraam ziet zitten. De andere pieten komen kijken en proberen te helpen. Misschien is het een oplossing om zeep in de schoorsteen te smeren? Of misschien wel een terug in de tijddrankje? Niets helpt!. Kleindochter Annabel komt een kijkje nemen en probeert tegelijkertijd de pieten zover te krijgen dat zij meedoen aan haar sponsorloop. Hilariteit op het dak. Maar zwarte pieten komen altijd met oplossingen en oma draagt ook haar steentje bij.

.

Naar boven


Wie en wat

De spelers die dit stuk gaan spelen, hebben er zin in om twee weekeinden voorstellingen te spelen waarbij hun grootste doel is de kinderen te laten lachen. Ze maken er samen een prachtige zwarte pietenvoorstelling van. Dit jaar doen mee; Lara Molenkamp, Liesbeth Meijer, Fons Bennink, Inge Vermorken, Greet Juffermans, Linda Ruiz Karsens en Anneke Terra van de toneelgroepen Panatius en Forento. Een jaarlijks samenwerkingsverband dat al 27 jaar een traditie is.

. .

Ook dit jaar is het verhaal bedacht, geschreven en geregiseerd door Marie Louise Middelhoff. Het decor is gebouwd door de decorploeg van Pancratius. De kleding wordt verzord door Greet Verkleedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Naar boven

 


Wanneer,waar

Er is op 20 en 21 november gespeeld in opdracht voor de personeelsvereniging Castricum, voor de winkeliersvereniging Heemskerk Centrum in De Nozem en de Non te Heemskerk, in de Storeyclub te Akersloot en met steun van winkelcentrum Geesterduin in Geesterhage. Op 27 november is voor de winkelcentrum t Loo gespeeld in De Beun te Heiloo en voor de Culturele Raad Limmen in de Burgerij te Limmen.

 

Naar boven


terug naar de homepage

8 december 2010