Zwarte Pietjes in “Toptalent”

Forento en Panratius

De toneelgroepen  Pancratius en Forento uit Castricum speelden ook in 2009 kort voor Sinterklaas een nieuwe voorstelling over de de avonturen van de Zwarte Pietjes. Deze keer een toneelstuk met extra veel  muziek en zang. Zeven voorstellingen, in Castricum, Heiloo, Heemskerk, Limmen en Akersloot zijn er gespeeld, met veel plezier van de enthousiaste kinderen én spelers .


Het verhaal

Wie en Wat


Het verhaal

In Castricum wordt dit jaar de TopTalentshow gehouden. Greet Verkleedt presenteert de show waaraan toptalenten mee kunnen doen. Twee zwarte pietjes komen per ongeluk in deze show terecht en tot hun verbazing zijn de muziekpieten ook aanwezig. Zij zorgen voor de begeleiding en hebben zichzelf ook ingeschreven als toekomstig TopTalent. De twee pietjes laten zich uitdagen door de muziekpieten om ook mee te doen maar kunnen er natuurlijk niets van. Het jurylid Ernie Kraagmans heeft een hekel aan zwarte pietjes omdat ze nooit een cadeautje in haar schoen krijgt en laat dat ook duidelijk blijken in de puntenwaardering. Jurylid Lexy Extreem probeert alles weer in goede banen te leiden maar loopt uiteindelijk ook boos weg. En dan blijkt dat de prachtige beker ook ineens is verdwenen. Wie heeft dat nu weer gedaan? Greet is volslagen in paniek want The show must go on! Het lukt de pietjes om iedereen weer bij elkaar te krijgen en de show kan gelukkig doorgaan. Humor, zang, dans en een heuse goochelaar zorgt voor een heerlijk uurtje ontspanning.

 


Wie en wat

De spelers van Pancratius en Forento hebben met ongelooflijk veel plezier gespeeld. Dit jaar speelden mee; Linda Ruiz Karsten, Anneke Terra, Christel Middelhoff, Jelte Bergman, Lara Molenkamp, Ellemieke Middelhoff, Edith Water, Maaike Kersens, Liesbeth Meijer, Rens van der Linden en Fons Bennink.

De kleding komt zoals ieder jaar bij Greet Verkleedt vandaan en zorgt voor een schitterende kleurenpracht tegen een decor van natuurlijk heel veel pakjes. .

 

Soms deed het verhaal je vast denken aan bestaande tv-programma’s of aan echte mensen in Castricum. Maar dat is dan helemaal toevallig: ook dit jaar is het verhaal bedacht, geschreven en geregiseerd door Marie Louise Middelhoff.

 


 

 

 


terug naar de homepage