Scrooge


zijnde een spookverhaal over kerstmis

naar "A Christmas Carol" van Charles Dickens

zondag 21 december om 14.00 en 19.00 uur; Tweede Kerstdag (vrijdag 26 december) om 14:00 uur.
In "Meubels En Fabels" Dorpsstraat 7, Castricum

De voorstelling van tweede kerstdag, 26 december is al uitverkocht, reserveren is niet meer mogelijk.Een kerstvertelling

Scrooge viert geen Kerstmis. Hij houdt niet van vrolijkheid, dat kost tijd en tijd is geld. En geld, daar draait het om voor een zakenman. Maar dan laat Jacob Marley, wijlen  zijn compagnon, hem zien, waar dat toe leidt. En Marley biedt hem de kans aan dat lot te ontsnappen. Drie geesten zullen hem komen bezoeken, de eerste als de klok één slaat.... In de sfeervolle omgeving van "Meubels En Fabels" kan jong en oud van deze kerstklassieker genieten: van het spannende verhaal, waarin geesten Scrooge de weg wijzen, van de vrolijke muziek en van de grappige, maar ook van de ontroerende momenten. Forento laat iedereen  veel plezier beleven aan een  voorstelling in de beste traditie van het volkstheater: plezier, een lach en een traan, uitbundig spel en gelardeerd met  muziek.
De spelers

Voor deze voorstelling is het team van Forento uitgebreid met een aantal gastspelers . Aan deze voorstelling werken mee:

De vaste bezetting
Anneloes
de Beer
Josta
Zijlstra
Sandra
Noordover
Davy Noort Inge van Son Inge Vermorken Rob Heldens Eline Euverman Tessa
Lute
Mejuffrouw Fezziwig,
Ambrosina Events,
volk
Geest van de Toekomst,
Susan Goldring,
volk
Mejuffrouw
Bartjens.
Susan,
zingend ornament,
Sarah Goldsack
De jonge Scrooge,
de vader van Scrooge,
Jack Topper.
Joe Barrel
De geest van het verleden,
Amanda Fatherley,
volk
Fred Fatherley,
Dick Wilkins
Robert Gospel
de oude Scrooge Geest van het Heden
Belle Tugby,
zingend ornament
Jacob Marley,
Mevrouw Cratchit,
volk
Gastspelers
Eric Floor Anne Lynn
Bob Cratchit
William Twinn
Belinda Cratchit
Miriam Tugby
Martha  Cratchit volk
De jonge gasten
Joep Daan Teuntje Sem Rens Merle Daantje Saar
Tim Cratchit het kind Scrooge Fanny Victor Olivier Sjaak

Regie en tekstbewerking:
Heleen van Wiechen

Muzikale ondersteuning: Remy van Tilburg

Wanneer en wat

De voorstellingen eerste twee voorstellingen zijn gespeeld  op zondag 21 december om 14.00 uur en 19.00 uur. De derde en laatste voorstelling is vrijdag 26 december, Tweede Kerstdag, om 14.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Kaarten voor de voorstelling kosten € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot 16 jaar. Kaarten worden verkocht bij de ingang van de zaal. Helaas kunt u niet pinnen, maar alleen contant betalen. Deze voorstelling is uitverkocht, reserveren is niet meer mogelijk!!


De locatie


.
  Bij "Meubels En Fabels", Dorpsstraat 7 in Castricum vind je  tweedehands originele design & niet-design meubels en curiosa uit de jaren ‘ 20 tot en met ’70 die met liefde zijn ingekocht. Inspiratiebron daarbij is de wereld die schuilgaat achter deze meubels. Je koopt er een kast en ga je naar huis met een fabel, een avontuur en een duik in een andere wereld. Maar op 21 en 26 december hoef je geen meubel te kopen om het sprookje, het verhaal, de gedachte, de hallucinatie te genieten: Toneelgroep Forento mag de winkel en zijn gevarieerde inrichting gebruiken als omgeving en decor voor Scrooge, het spookverhaal over Kerstmis.U vindt "Meubels En Fabels" aan de Dorpsstraat 7 in Castricum, vlak bij de spoorwegovergang.

Aan de Dorpsstraat is geen parkeerruimte en ook geen ruimte om fietsen te parkeren. Maar parkeer- en stallingsruimte is vlakbij.
Auto's kunnen parkeren op het P+R-terrein aan de zuidwestzijde van station Castricum. Als u zo dicht mogelijk bij de Beverwijkerstraatweg parkeert, is het maar een klein stukje lopen.
Fietsers kunnen hun fiets kwijt op het fietsendak bij station Castricum.


Onze steunpilaren

De voorstelling zou niet gerealiseerd kunnen worden zonder de (financiele en andere) steun van onderstaande bedrijven en organisaties.

  meubels en fabels, dorpsstraat 7, CastricumVS-fonds: iedereen doet mee        Prins Bernard CultuurfondsGreet VerkleedtTerug naar de beginpagina