Moederfiguur

van Alan AyckbourneDe personeelsvereniging Castricum verzorgde op 4 en 5 april een toneelavond en -middag. Forento trad op met de eenakter Moederfiguur, van Alan Ayckbourne, Pancratius speelde de eenakter Liefde op de zesde verdieping van John Patrick. Twee geslaagde voorstellingen in de kantine van Gemeentewerken.


Op de eerste avond kwam Forento eerst wat moeilijk op gang. Maar na een herstart kwam er vaart in en speelden Annemieke Ratsma, Vera Glorie en Gosse Zoet een mooie voorstelling. Het leven van Lucy (Annemieke) draait om haar kinderen. Haar man is uit haar leven verdwenen, het kan haar niet veel schelen. Als buurvrouw Rose (Vera) poolshoogte komt nemen, wordt ze ook als kind behandeld. Maar een moeder biedt ook troost, zeker in de strijd met haar man Terry (Gosse). Die wordt door Lucy goed op zijn nummer gezet. Uiteindelijk gaan Rose en Terry als zoete kinderen weer naar huis. "Kinderen", verzucht Lucy,"je zou ze!".

Annemieke was goed op dreef als de doorgedraaide moeder. En Gosse en Vera speelden mooi de overgangen van volwassen mensen naar soms opstandige, maar uiteindelijke gezeggelijke kleuters.Na de pauze was Pancratius aan de beurt met een kluchtige eenacter, die met verve over de planken werd gebracht. De conclusie van de organisatoren en spelers: een leuke opzet voor een avondje toneel, leuk om dat samen met Pancratius te doen en voor herhaling vatbaar.terug naar de homepage