Josjes Droom


Op 24 april speelde Toneelgroep Forento "Josjes Droom" van Hans Kuyper, naar het gelijknamige verhaal van Sjoerd Kuyper. Een prachtig familiestuk over oorlog en verdriet. Josje droomt. Ze trouwt met haar grote liefde Jan. Kort na de bruiloft wordt hij weggehaald om in de oorlog mee te vechten. Al snel komt het bericht dat Jan niet meer terug zal keren. Josje krijgt de sleutel van een kast. In deze kast kun je alles opbergen wat je niet wilt hebben. Josje stopt haar verdriet in de kast. Vanaf dat moment voelt zij zich weer goed. Het verdriet is weg. Alle dieren die in de droom voorkomen brengen ook hun grote en kleine verdrietjes. Josje stopt alles in de kast. Alleen neef Ezel wil zijn verdriet niet afgeven. Hij is boos op Josje en vind dat zij haar verdriet moet dragen. Want als je je verdriet wegstopt, kun je ook niet meer blij zijn.

Ondanks het serieuze onderwerp was het geen zwaar toneelstuk. Het prachtige verhaal wordt aangekleed met muziek, zang en dans. Liesbeth Meijer verraste het publiek met haar zang, het gitaarspel van Frank Edam gaf daarbij een prachtige dromerige omlijsting. De dansers van Dance Studio Patty zorgden voor een vrolijk bruiloftsfeest en een dreigende dodenmars. De prachtige kostuums, onder andere uit de winkel van Greet Verkleedt zorgden voor een mooi toneelbeeld.

De voorstellingen waren helaas niet druk bezocht, maar we willen het stuk zeker nog vaker spelen. Scholen en anderen die interesse hebben in dit stuk kunnen contact met ons opnemen op via info@forento.nl

Spelers: Frank Edam, Vera Glorie, Liesbeth Meijer, Marie Louise Middelhoff
Regie: Marie Louise Middelhoff
Met medewerking van Dance Studio Patty, Heemskerk

terug naar de homepage