"Het getemde heksje"


Een komische familievoorstelling vrij naar Shakespeare

Op 12 april 2008 speelde Forento het getemde heksje. Katherina is een meisje dat iedereen plaagt en soms zelfs pest. Ze heeft een heel lief zusje met twee vriendinnetjes. Die drie willen nooit met haar spelen. Katherina tovert deze meisjes en haar moeder om naar mensen uit een andere tijd. Zij lopen in rare, gekleurde en strakke kleding die zij absoluut niet uitkrijgen. Moeder moet naar een vergadering en is heel boos. Ook al omdat zij op zakenreis moet en nog steeds geen oppas heeft gevonden voor Katherina. Gelukkig is de redding nabij. Er komt een oude gepensioneerde schooljuffrouw langs en zij neemt Katherina onder haar hoede. Zij plaagt Katherina op dezelfde manier als Katherina dat met haar zusje en diens vriendinnetjes doet. Langzaam maar zeker weet juffrouw Petruchia haar terug te toveren naar het leuke en gezellige meisje dat ze eens was. Natuurlijk komen hier wel wat tovertrucjes en de hulp van zus Gremia aan te pas. Spanning en sensatie in de Dansende Duinen op 12 April!


Twee redelijk gevulde zalen

Er zijn twee voorstellingen gespeeld. De eerste voorstelling waren er ongeveer 80 kinderen. Muisstil en aandachtig volgde wat er op het toneel gebeurde. De tweede voorstelling was met 140 kinderen drukker bezocht. En de kinderen waren levendiger: er werd meer geroepen en gepraat. Maar in beide voorstellingen was het enthousiasme groot, wat de spelers tot gedreven spel stimuleerde.

Na de voorstelling konden jarige kinderen als onderdeel van een Meet en Greet-arrangement op het toneel en achter de coulissen kijken. En ze mochten met de spelers op de foto. De kinderen hebben er van genoten.


Spelers en Helpers

Katharina: Lara Molenkamp
Bianca: Sandra Noordover
vriendinnen: Liesbeth Meijer en Maaike Kerssens
Moeder: Mariska van Oel
Petruchia: Wendela Weel
Gremia: Mariska van Oel
Dans: Dance Studio Patty, Heemskerk
Regie en bewerking: Marie Louise Middelhoff
Kostuums: Greet Verkleedt
Licht: Tim
Drukwerk: Drukkerij Jan
Decor : Decorploeg Forento

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door:


terug naar de homepage