De Belofte

van Haye van de HeijdenOp 14 oktober speelde Forento het toneelstuk De Belofte (gouwe handjes) van Haye van der Heyden. Gosse Zoet speelde in Gouwe Handjes de rol van de gepensioneerde zakenman Louis, die als geen ander weet wat vrouwen denken, voelen en plezierig vinden. Daar is hij ook rijk mee geworden. Als zijn veel jongere vrouw Emma waar hij intens gelukkig mee was plotseling overlijdt, wil hij niet verder. Maar hij moet. Want op haar sterfbed heeft hij Emma moeten beloven weer gelukkig te worden. Dan verschijnt een half jaar na Emma’s dood Claire. Niet iedereen is daar blij mee...
De vijf vrouwen in Gouwe Handjes werden gespeeld door Mariska van Oel, Vera Glorie, Bianca Hoogerwerf, Esther Rooker en gastspeelster Linda Ruiz Karsten. De regie was in handen van Frank Edam. Verder met medewerking van Marie Louise Middelhoff, Greet Verkleedt, het decor- en het schminkteam van Forento.
Schrijver Haye van der Heyden ontving in 2003 voor het script van Gouwe Handjes de Visser-Neerlandiaprijs voor toneel- hoorspel- en televisiespelen.

De voorstelling is gespeeld in een goed gevuld Geesterhage.
terug naar de homepage


Deze site is gemaakt door Daan Heldens.