Na een geslaagd weekend

Kijk Uit! Forento jubelt!

Hof van Kijk-Uit

Lees ook de recensie uit het Nieuwsblad voor Castricum

donderdag 6 juni

De generale reptitie voor Jachtboek van een Jonkheer. Allemaal in de kleren, bekijken waar de muziek moet staan, de beamer proberen (die werkt niet), de tuindeur wil niet open. Maar we spelen voor het eerst het hele stuk, met muziek. Het mag luider, we kunnen maar amper tegen de vogels op. Maar de muziek is prachtig. En het is ontzettend koudvrijdag 7 juni


Vanaf 9 uur voorbereidingen: het ophalen van de spullen voor Josjes Droom, het opbouwen van het decor daarvoor. De stoelen en banken worden afgeleverd: zijn het er genoeg? We kunnen pallets als tribune lenen van Kaptein Kaas, die halen we op. En Ellemieke weet een prachtige sterke beamer te regelen, tegen zeer gereduceerd tarief.

Om vijf uur sluit de Hof van Kijk Uit en kan de tribune worden opgebouwd. Er is heerlijke nasi van de medewerkers van de Hof van Kijkuit en dan moet alles op zijn plaats voor de voorstelling. Tegen achten komen de eerste toeschouwers aan. Een laatste gezamenlijke warming up en we zijn er klaar voor!

20:30 Jachtboek van een Jonkheer

Om kwart voor tien klinkt het applaus door het bos: de eerste voorstelling zit er op. Veel enthousiaste reacties van het verder verkleumde publiek, maar dan snel alles opruimen. Al snel is alles rustig in het duin.

zaterdag 8 juni

Om half 9 starten de voorbereidingen voor de generale repetitie voor Josjes Droom. OM 9 uur gaat die van start: werkt alles? Komen de leidjes tot hun recht? Marie Louise is niet ontevreden als om 10:00 de Hof van Kijk-Uit opengaat.

11:00   Paniek in het kabouterbos

Het is al lekker weer en gezellig druk als alle kinderen zich verzamelen op de banken voor de Paniekkabouter. Het wordt een gezellige tocht voor de allerjongsten  door de wereld van kabouters en heksen op het terrein van Kijk-Uit. Daarna is er limonade en koek, de kinderen verdringen zich voor het schminken. Het maken van suikerspinnen vergt enige oefening, maar gaat in de loop van het weekend steeds beter.

13.00   Onder hele hoge bomen

Stipt om 13.00 uur komen met veel getrommel de spelers van "onder hele hoge bomen" op. Een uur lang vermaken ze het redelijk talrijke publiek. Daarna moet alles klaargezet worden voor Josjes Droom: de panelen weer in de gaten in de grond, het voordoek weer opgehangen, het bed klaar gezet. En alle mensen en dieren in het pak en de schmink.

15:00    Josjes Droom

Er is veel belangstelling voor de prachtige voorstelling, heerlijk in de middagzon. Voor een deel van het (nogal jonge) publiek wellicht wat te moeilijk, maar toch heel aandachtig bekeken.

Om 17:00 sluit de Hof van Kijk-Uit en kunnen we alles klaarzetten voor de avondvoorstelling. Veel gesjouw dus, met de pallets, stoelen en banken. Daarna gezellig met zijn allen lekker in de zon aan de patat. En napraten over al het moois van de hele dag.

zaterdagmiddag

18:30-20.30: Receptie voor oud-leden en genodigden

Dan staan al de eerste oud-leden voor het hek. Die helpen graag nog mee met het klaarzetten van de laatste stoelen, halen zo hun herinnering aan oude voorstellingen weer op. Het is niet erg druk, maar er worden zeer geanimeerd oude herinneringen opgehaald en kennismakingen hernieuwd. We vinden het leuk ook de Burgemeester op onze receptie te mogen ontvangen. Al mengen ook de eerste bezoekers voor de voorstelling zich onder de gasten. Keurig op tijd nodigen Ellemieke en Heleen ze weer uit om te gaan zitten en van de voorstelling te genieten.

20:30     Jachtboek van een Jonkheer

Het is wat meer bewolkt, de tweede voorstelling en daardoor soms wat minder koud, maar er komen ook venijnig koude windvlagen langs. Het publiek is wat rustiger dan de vorige avond, wij beginnen te wennen aan het benodigde volume. Opnieuw is het publiek na de voorstelling afgekoeld, maar enthousiast, ook de burgemeester geeft complimenten. Voor ons geldt weer: tribunes opruimen, banken klaar zetten voor de volgende ochtend. Nog even met zijn allen binnen napraten en dan moe en voldaan uitrusten voor de volgende dag.
Zondag 9 juni

Om 10:00 gaat de Hof van Kijk-Uit open. Wij komen om half elf en bereiden ons snel voor op de start van weer een dag vol activiteiten.

11:00  Paniek in het kabouterbos

Hoewel het weer iets minder uitbundig is, is het drukker dan op zaterdag. Met veel enthousiasme wordt meegezongen en gedanst om de kabouters weer onttovert te krijgen. Na het zingen van het slotlied gaat de limonade en cake er weer goed in. Voor het schminken ontstaat direct een lange rij, extra schminktroepen worden ingezet.

13.00  Onder hele hoge bomen

De hele middag is het extra druk in de Hof van Kijk Uit. Veel belangstelling ook weer voor het improvisatiespel. We hebben extra fans, die al voor de tweede keer komen kijken.

15:00   Josjes Droom

En ook Josjes Droom trekt weer veel en enthousiast publiek. Na het applaus is het weer tijd om alles af te breken en klaar te leggen. Maandag moet alles weer worden weggebracht. Dan is het tijd om met zijn allen nog even bij elkaar te zitten en terug te kijken op het zeer geslaagde weekend.

moe maar voldaan

Dit evenement is mogelijk gemaakt door de steun van:
 
VSBfonds     Hof van Kijkuit   gemeente castricum  greet verkleedtCo÷peratiefonds Rabobank Noord-Kennemerland

terug naar boven  
terug naar de startpagina