Jachtboek van een Jonkheer


Jonkheer Gevers woonde van 1928 tot 1982 in een jachthuis in het Castricumse duin, nu theehuis het Hof van Kijk-Uit. Ruim 30 jaar later keren we terug naar die plek en bekijken we zijn leven. Jonkheer Gevers is jarenlang een markant figuur in Castricum geweest. Hij vertegenwoordigt het einde van de tijd, dat het duingebied in particuliere handen was. Veel oudere Castricummers herinneren hem zich nog. Op basis van verhalen van deze Castricummers maken we een theatrale verbeelding van zijn leven, dat nauw verbonden was met Castricum en vooral met het Castricumse duingebied.


Op 7 en 8 juli hebben we, elke avond voor ruim 100 bezoekers, Frits Gevers weer tot leven gebracht. Van het eind van zijn leven, waarbij dorpsbewoners hun beeld van de Jonkheer, die vreemde man die in dat huisje in de duinen woonde, bespraken, naar zijn jeugd, eerst verbeeld in een film, geprojecteerd op zijn woning. Daarna in een aantal scenes, waarin duidelijk werd hoe de veelbelovende, maar al wat zonderlinge jongeman zich ontwikkelde tot de oude eenzame zonderling. Uiteindelijk kwam hij in een bejaardenhuis terecht, alles wat voor hem van waarde was was hem afgenomen." Waar ik spijt van heb gehad: dat ik nooit keuzes heb gemaakt. Daar heb ik mijn hele leven mee vergooit"

Meer foto's van de voorstelling vind je hier
Lees ook de recensie van het Noord-Hollands Dagblad


Rolverdeling:

Jonkheer Frits Gevers: Sandro Swen, Davy Noort, Rob Heldens, Han Kemperink
Overige personen: Anneloes de Beer, Eline Euverman, Marie Louise Middelhoff, Lara Molenkamp, Susanne Moll, Sandra Noordover, Inge van Son, Marieke Kuilman

Techniek: Sophie Grefte

Research, tekst en  regie: Heleen van Wiechen, Ellemieke Middelhoff

Muziek: Windkracht 4

De voorstelling is ge´nspireerd door en voor een belangrijk deel gebaseerd op het artikel "Wie was...Jonkheer Frits Gevers" , verschenen in het 26e Jaarboek Oud Castricum.  Veel dank gaat uit naar Niek Kaan van de werkgroep Oud Castricum.

Praktische informatie:

Jachtboek van een Jonkheer speelden we in het voormalige woonhuis van Jonkheer Gevers zelf: de Hof van Kijk-Uit, Oude Schulpweg 2, Castricum.
De voorstelling zijn gespeeld op 7 en 8 juni 2013, om 20:30. De voorstellingen waren buiten, het was droog, maar koud weer.
terug naar boven
terug naar de jubileumpagina
terug naar de startpagina